Ekebyhovs konstsnöspår

Välkommen till Ekebyhovs konstsnöspår


Spåret är avgiftsbelagt och alla som åker behöver ett giltigt
spårkort. Vid ingången till längdspåret har vi en spårkortsläsare som läser av ditt kort och släpper in dig i det bevakade spårområdet.

 

Spårkort köps i liftkassan när kassan är öppen och när kassan är stängd betalas spårkortet genom Swish. Infoskylt för swishbetalning finns på plats  vid ingången till spåret.

 

Prislista spårkort

Barn 0-16år                     Gratis

Vuxen dagkort              120kr / dag

Säsongskort                   1400 kr

Keycard                            50 kr 

 

För att ladda ett spårkort behövs ett keycard som köps i liftkassan. Keycard kortet kostar 50 kr och återanvänds sedan vid varje besök oavsett om du köper dagkort eller sässongskort.

 

Keycard / Skidatakort

 

Spårstaus:                                       

Spåret är:      Öppet 
 
                        
Längd:            1,6 km


Övrig info:
Spåret är nu förlängt till 1,6 km
Det är draget 2 klassiska spår + skatebredd.


Spårkort köps i liftkassan som  är öppen 9.30-17.00 i helgen. Om du åker när kassan är stängd så betalar du med swish. Infoskylt finns vid spåretsingång.


Uppdaterat: 13 jan

Så går det till att bygga vårt konstsnöspår

Snön på konstsnöspåret  tillverkas med snökanoner vilket gör snön mycket tålig mot regn och plusgrader. 1 meter snökanonssnö motsvarar ca 6 meter vanligsnö i tållighet.

När snön ät tillverkad så börjar ett stort arbete med att transportera och lyfta ut snön till spåret. Detta görs med hjälp av traktorer och pistmaskiner.

När snön är på plats så pistar vi den regelbundet med pistmakin och drar spår med hjälp av ett spåraggregat och snöskoter